marți, 24 septembrie 2019


BUCUREȘTI (Reuters) - Parlamentul din România a aprobat o majoritate covârșitoare un nou guvern condus de social-democrați, luni, oferindu-prim-ministru Viorica Dăncilă un mandat thatwill să fie examinate îndeaproape de parteneri și investitori străini din țară.

Premierul român Viorica Dancila participă la un vot de încredere la Parlamentul de la București, România, la 29 ianuarie 2018. I

Dancila a fost numit prim-ministru la începutul acestei luni pentru al înlocui pe Mihai Tudose, care renunță la social-democrați, Liviu Dragnea. Tudose a devenit prim-ministru când Dragnea ia forțat pe predecesorul său, Sorin Grindeanu, vara trecută.

Dancila a fost eliberat cu un vot de încredere. Noul guvern păstrează aproximativ o treime din miniștrii fostului guvern.


"Acest guvern, în ansamblu, nu justifică statul de drept în România și relațiile sale cu Occidentul", a spus comentatorul politic independent Cristian Patrasconiu.

Dancila a înființat un nou minister pentru a gestiona fondurile Uniunii Europene și a fost numit șeful parlamentar social-democrat, Rovana Plumb, pe care procurorii anti-corupție doreau să îl investigheze. Numirea sa a alimentat preocupările reînnoite cu privire la angajamentul României de a aborda grav grefa.


Parlamentul a respins încercarea procurorilor de a investiga Plumb, care a negat orice abatere. Dar, apoi, premierul Tudose ia concediat și altor doi miniștri, declarând că acuzațiile de grefă dăunează relațiilor României cu UE.

Luni, premierul Dancila a declarat alegerile generale din 2016. "Împreună cu colegii mei, reprezint coaliția de coaliție politică", a spus ea.


Cererea cetățenilor români dezvăluită de democrație. Vrem să guvernăm cu mândrie și respect față de români, având programul de guvernare în fața noastră ", a declarat Dancila parlamentului.

Programul de guvernare revizuit include planuri de creștere a valorii banilor și de creștere a valorii banilor.

Dar legislatorii de stânga care vizează schimbarea codului penal care ar dezincrimina mai multe grefe se deschide, a doua încercare într-un an de la o represiune împotriva corupției. Săptămâna trecută, Bruxelles a cerut parlamentului să reconsidere reformele judiciare anterioare, pe care criticii spun că le slăbesc independența judiciară.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu